INGREDIENTE:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • o lingură de smântână + 1 lingură de lapte
  • un vârf de cuțit de sare

MOD DE PREPARARE:

Făina cernută se pune într-un castron, se face o adâncitură în mijloc și se adaugă untul, oul, laptele, smântâna și sarea. Se amestecă ingredientele și se frământă bine aluatul 10-15 min. Aluatul se pune pe o farfurie, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă 1 oră în frigider.

Se scoate și se împăturește de 3-4 ori ca un aluat foetat. Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină și se taie cu un cuțit fâșii de cca. 1-2 cm care se răsucesc, cu mâna, formând bețișoare subțiri. Se așează pe o tavă, se ung cu ou bătut și se presară deasupra chimen.

Se coc, la foc potrivit, până se rumenesc.


SFATURI UTILE:

  • Pentru a crește frumos în cuptor, aluatul se împăturește de 3-4 ori precum un aluat foetat. Pe masa de lucru se presară făină, se întinde cu sucitorul aluatul sub formă de dreptunghi și se împătură de jos în sus și apoi de la stânga la dreapta. Se mai lasă 10 minute la frigider, apoi se scoate se întinde din nou un dreptunghi care se împăturește la fel ca prima dată de sus în jos și de la stânga la dreapta. Se dă încă 10 minute la rece în frigider și apoi se mai repetă această operațiune încă de 2 ori.

 

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •