Acest aperitiv din carne de pasăre tocată este o variantă mai ușoară a drobului de miel. Poate fi pregătită din carne de pui, de pasăre mai bătrână sau din carne de cocoș dezosată, fără pielițe și măcinată.
Rulada din carne de pasăre și ciuperci

INGREDIENTE:

  • 750 g carne de pasăre
  • 2 ouă + 2 ouă fierte tari
  • 1 ceapă rotundă + ceapă verde
  • sare, piper
  • ciuperci (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Se trece prin mașina de tocat carnea și ceapa. Se amestecă cu 2 întregi, 2 ouă fierte tari tăiate cubulețe, ceapa verde tocată, sare , piper după gust. Opțional se pot adăuga ciuperci tăiate mărunt și călite. Se pune și o lingură de unsoare sau unt.

Amestecul se pune într-o tavă unsă bine cu unt, unsoare sau ulei și se dă la cuptor cca. 1 oră până se rumenește bine deasupra. Când se scoate din cuptor excesul de grăsime de pe ea se scurge.

Se servește rece cu diverse garnituri, salată verde cu oțet, salată de roșii etc.

 

DISTRIBUIE acest articol